Vacature Directeur

In Haastrecht werken openbare basisschool Vlisterstroom en katholieke basisschool St. Catharina al enige tijd onder één directeur samen. Het voornemen is om per 1 augustus 2021 als een formele samenwerkingsschool onder Stichting De Groeiling verder te gaan. Voor die nieuwe school zoeken we per 1 augustus 2021 een enthousiaste en zelfstandige:

Directeur (m/v) voor 32 uur per week
salarisschaal D12 CAO Primair Onderwijs

Wat kenmerkt de school?

In de aanloop naar de voorgenomen scholenfusie, hebben we als team en schoolleiding de uitgangspunten voor het onderwijs aan de nieuwe school vastgesteld. Onze kernwaarden zijn autonomie, gezamenlijke verantwoordelijkheid en welbevinden. Vanuit dat perspectief bieden we een passend onderwijsaanbod, waarbij kinderen uitgedaagd worden hun talenten te ontwikkelen. Op onze school mag je, met respect voor de ander, zijn wie je bent. Dat geldt voor onze leerlingen maar ook voor ons, leerkrachten en medewerkers. We willen bouwen aan een school waar de pedagogische aspecten en het welbevinden van kinderen en medewerkers hoog in het vaandel staan. Als team zijn we samen verantwoordelijk voor een school waar kinderen met plezier naar toe gaan en waar ze goede resultaten behalen.

Wie zoeken wij?

  • Vind jij onderstaande uitgangspunten ook belangrijk en wil je samen met ons de school verder ontwikkelen?
  • Ben jij communicatief vaardig, gemakkelijk benaderbaar en sta je open voor feedback? Heb je gevoel voor humor?
  • Sta jij stevig in je schoenen wanneer het nodig is maar kun je ook relativeren?
  • Ben je voor ons de directeur die we ook in de klassen zien en ben je zichtbaar voor ouders en kinderen?
  • Krijgen wij bij jou de kans om de kwaliteiten die we hebben te benutten en verder te ontwikkelen?
  • Heb jij ervaring als directeur in het primair onderwijs en heb je zelf voor de klas gestaan?
  • Heb jij organisatietalent en ben je een efficiënte werker?
  • Houd jij, wanneer je als directeur van onze school aan het roer staat, de koers vast maar durf je ook flexibel te zijn?
  • Zorg jij voor richting, ruimte en kaders, zodat wij als leerkracht daarbinnen onze eigen verantwoordelijkheid kunnen nemen?
  • Heb jij HBO+/academisch niveau werk en denkniveau?

De belangrijkste opdracht voor de komende jaren is de doorontwikkeling van de uitgangspunten van de school. Samen met het team ga je een professionele organisatie, waar onderwijskwaliteit vanzelfsprekend is, neerzetten. De nieuwe directeur van de samenwerkingsschool weet met zijn of haar enthousiasme niet alleen het team te inspireren maar zorgt tevens voor een stevige positionering in Haastrecht. Hiermee zorgt hij of zij dat het aantal leerlingen op de school stabiel blijft of verder groeit.

Wat bieden wij?

De samenwerkingsschool zal worden gehuisvest in het gebouw waar de huidige scholen nu ook gevestigd zijn. De locatie biedt ook onderdak aan PC-school De Morgenster, kinderopvang IJsselkids en BSO De Groene Kikker. De nieuwe school zal in het nieuwe schooljaar met 220 kinderen en 10 groepen van start gaan. Het team bestaat uit 22 medewerkers, waaronder een intern begeleider, een administratief medewerker en een conciërge.

Ben jij de enthousiaste en flexibele directeur met humor die wij zoeken?

Informatie

Solliciteren kan tot uiterlijk 18 januari 2021. We zien je curriculum vitae en een motivatiebrief graag tegemoet wervingenselectie@degroeiling.nl.

Het eerste gesprek zal plaatsvinden op 2 februari 2021 vanaf 16.00 uur en het tweede gesprek op 9 februari 2021 vanaf 16.00 uur.

Meer informatie over de huidige scholen is te vinden op: www.obsvlisterstroom.nl en www.catharina-school.nl.

Voor meer informatie over deze vacature neem je contact op met de huidige directeur René van Ommeren 06- 53186048 of met het college van bestuur Ellen van den Brand 06-24887557

Komt deze functie niet overeen met jouw wensen of ben je nog niet in het bezit van een diploma, maar wil je wel bij één van onze scholen in het basisonderwijs werken dan komen we graag in contact met je. We hebben binnen onze stichting veel mogelijkheden. Kijk hiervoor op www.degroeiling.nl of laat het ons weten via wervingenselectie@degroeiling.nl.

Sollicitatieformulier