Vacature Intern Begeleider St. Aloysiusschool

Basisschool Aloysius in Gouda is op zoek naar een kwaliteitscoördinator met hart voor onderwijs! 2 à 3 dagen (vanaf 1 oktober a.s.; start in overleg).

De rol van de Intern Begeleider (IB’er) is aan het veranderen

 

Waar de focus lange tijd lag op de zorg en begeleiding van (zorg)leerlingen, verschuift deze naar de kwaliteit van het primaire proces in het onderwijs. De IB’er wordt steeds meer een kwaliteitscoördinator die verantwoordelijk is voor de continue ontwikkeling van het kwaliteitssysteem in de school. Zij of hij investeert in onderwijsverbeteringen in de school, analyseert en rapporteert over ontwikkelingen m.b.t. zorg en leerresultaten en ontwikkelt daarmee, samen met het team, het kwaliteitssysteem.

Wij zoeken een kwaliteitscoördinator die:

Brede kennis in huis heeft over onderwijs en kwaliteitszorg, om de leerkrachten te faciliteren in zijn/haar ontwikkeling; sterk is in het analyseren en interpreteren van data, doelgericht én empathisch is en daadkrachtig optreedt als de situatie hierom vraagt; ten minste enkele jaren ervaring heeft in het basisonderwijs als leerkracht/intern begeleider.

Wie zijn wij?

  • Onze school is een mini-maatschappij waarin we iedereen van harte verwelkomen. Bij ons leer je om zorg te dragen voor jezelf, elkaar en de leefomgeving.
  • We geven het beste van onszelf en zijn eerlijk over waar we het nog niet kunnen. Reflecteren op ons eigen handelen is in onze samenwerking heel gewoon. We ontwikkelen continu. Zo worden we iedere dag vaardiger.
  • Bij ons leer je zittend, staand en bewegend. Soms uit een boek soms met je handen uit de mouwen. Je kent je eigen doelen en daar werk je samen met anderen aan.
  • Wij zijn een katholieke school. Dat betekent voor ons dat jij erbij hoort wat je wortels ook zijn. Jij bent waardevol voor ons.

Wat vragen wij?

Ik ben vaardig. Dat betekent dat ik doe wat ik kan en dat ik iedere dag bij leer.
=Als leercoördinator faciliteert de KC-er het leren van de leerkracht. De KC-er biedt coaching en consultatie aan op leerkrachtvaardigheden en is actief betrokken bij de onderwijskundige ontwikkelingen in de school.

Ik ben verbindend. Dat betekent dat jij en ik het samen doen.
= In de rol van zorgregisseur coördineert de KC-er in afstemming met het team het aanbod van de specifieke leerlingenzorg. De KC-er coacht leerkrachten samen met het expertteam op hun leerkrachtvaardigheden en adviseert bij de invulling van de benodigde leerlingenzorg in hun groep.

Ik ben verantwoordelijk. Dat betekent dat ik aanspreekbaar ben en doe wat nodig is.
=In de rol van trendanalist draagt de KC-er bij de kwaliteitszorg op basis van data en analyses en levert input op de onderwijskundige ontwikkelingen. Ook ondersteunt de KC-er leerkrachten in het maken van analyses, een plan van aanpak en de implementatie daarvan in de groep.

Wat bieden wij?

Een gezellig, professioneel team waarin we veel van elkaar leren. Een team waarin jouw stem telt. We zijn blij dat je er bent, want de school zijn we samen.

Doe je ook mee?

Laat deze unieke kans niet aan je voorbij gaan en reageer uiterlijk 1 oktober 2021. We ontvangen je sollicitatiebrief en CV graag via directie.aloysius@degroeiling.nl. Heb je naar aanleiding van deze vacature vragen, bel dan gerust met Roelof Kremer (directeur) op 0182-515338.

Komt deze functie niet overeen met jouw wensen of ben je nog niet in het bezit van een diploma, maar wil je wel bij één van onze scholen in het basisonderwijs werken dan komen we graag in contact met je. We hebben binnen onze stichting veel mogelijkheden. Kijk hiervoor op www.degroeiling.nl of laat het ons weten via wervingenselectie@degroeiling.nl.

Sollicitatieformulier