Vacature Leerkracht(en) L12

Het betreft een vacature voor leerkracht L12 die op het gebied van taal als adviseur (als specialist) vorm gaat geven aan de opdrachten vanuit de strategische koers,voor de duur van 1 jaar met een mogelijke verlenging.

Met het aanstellen van deze leerkracht met een bovenschoolse opdracht geven we verdere invulling aan ons koersplan op het gebied van taal.

Leerkracht(en) L12
Voor 8 tot 16 uren per week met ingang van 1 maart 2022

De Leraar L12 is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verzorgen van onderwijs en leerlingbegeleiding, het deelnemen aan breed en/of diepgaand onderzoek en de vertaling hiervan naar integrale onderwijsontwikkeling en visievorming voor de lange termijn voor de Groeiling. Er wordt meerjarig en complex beleid ontwikkeld.

De leerkracht L12 met aandachtsgebied taal is verantwoordelijk voor:

 • … het ontwikkelen van meerjarig en complex beleid gericht op taal;
 • … een doorlopende leerlijn op begrijpend spreken, schrijven, luisteren en kijken;
 • … professionalisering binnen de Groeiling op taal;
 • … het taalnetwerk als kartrekker;
 • … coaching van de taalcoördinatoren op de scholen;
 • … het ondersteunen van de scholen bij verbetertrajecten op taal.

Tevens is de leerkracht L12 met aandachtsgebied taal aanspreekpunt voor de scholen.

Er wordt van je verwacht dat je visie ontwikkelt die de Groeiling verder helpt in het bereiken van de strategische doelen in het koersplan.

De leerkracht L12 adviseert het CvB en komt met beleidsvoorstellen die impact hebben op de lange termijn voor de gehele organisatie en is verantwoordelijk voor het doorvoeren van de veranderingsprocessen die nodig zijn om de strategische doelen te bereiken. Hiervoor zet je in op talentontwikkeling van collega’s uit het netwerk en ben je ook op schoolniveau effectief. De leerkracht L12 signaleert externe ontwikkelingen en vertaalt die naar onze organisatie.

Kortom, de leerkracht L12 is een belangrijke adviseur die samen met onze scholen het taalonderwijs meerjarig kan doorontwikkelen. Je bent in staat om op school- en bestuursniveau te adviseren.

We zijn op zoek naar een collega die:

 • … kennis heeft van taalonderwijs of bereid is zich hierin te ontwikkelen;
 • … inzicht heeft in de landelijke ontwikkelingen van taalonderwijs;
 • … begeleiding biedt aan de verschillende coördinatoren;
 • … vaardig is in het opstellen van notities en voorstellen;
 • … enige flexibiliteit in dagen en tijden is prettig.

Voor informatie over de inhoud van de vacature kun je contact opnemen met Wilca Hoekstra 0611425037. Voor informatie over het proces van de sollicitatie kun je contact opnemen met Gabriëlle ter Maten, 06-30608048 of via de mail gabrielle.ter.maten@degroeiling.nl. Heb je belangstelling voor deze taakuitbreiding, reageer dan voor 12 maart 2022. De sollicitatiegesprekken vinden plaats met Gabrielle ter Maten, Ineke van Zijl en Wilca Hoekstra.

Komt deze functie niet overeen met jouw wensen of ben je nog niet in het bezit van een diploma, maar wil je wel bij één van onze scholen in het basisonderwijs werken dan komen we graag in contact met je. We hebben binnen onze stichting veel mogelijkheden. Kijk hiervoor op www.degroeiling.nl of laat het ons weten via wervingenselectie@degroeiling.nl.

Sollicitatieformulier