Zij-instroomtraject

In 2018 zijn we met de eerste groep zij-instromers gestart die inmiddels alle drie zijn geslaagd! We feliciteren Suze, Fleur en Renée met deze mooie prestatie en bedanken hiervoor alle begeleiders die er mede voor gezorgd hebben dat zij van dit traject een succes hebben weten te maken.

Suze was zeer tevreden over het traject. “Ik heb het zij-instroomtraject als een mooie kans ervaren om mezelf verder te ontwikkelen. Ik stond tijdens de studie drie dagen zelfstandig voor de klas. Daardoor leerde ik snel het reilen en zeilen van een klas en een school. Ik vond het fijn dat ik zelf mocht aangeven welke begeleiding ik nodig had. Daardoor had ik zelf inbreng in mijn leerproces. In het begin voelde alles als een sprong in het diepe, maar al snel voelde ik me een echte juf. Nu, iets meer dan 2 jaar later, ben ik afgestudeerd! Ik ben dankbaar voor dit traject en trots op mijn prestatie!”.

Ook Renée laat weten dat het zij-instroomtraject veel mogelijkheden bood. “In september 2018 ben ik het zij-instroomtraject gestart en nog steeds ben ik iedere dag blij met deze keuze. Eerder had ik de opleiding tot docent beeldende kunst en vormgeving succesvol afgerond. Maar waar ik eigenlijk achter was gekomen, was dat ik bij wilde dragen aan de totale ontwikkeling van de kinderen. Het zij-instroomtraject heeft mij de kans gegeven om terwijl ik nog studeerde meteen les te mogen geven. Wat je leert op school kun je namelijk meteen in de praktijk brengen. Soms maakte het me ook onzeker, want ik was nog in opleiding en kon nog niet alles weten. Gelukkig waren er dan collega’s om tips te geven die ik de dag erna alweer in de praktijk kon brengen. Zowel de Groeiling als iedereen die mij begeleid en geholpen heeft de afgelopen twee jaar, wil ik bedanken voor de hulp en het vertrouwen waardoor ik mij kon ontwikkelen tot de leerkracht die ik nu ben.”

De Groeiling is altijd opzoek naar talent dat zich wil omscholen tot leerkracht via het zij-instroomtraject. Ben jij of ken jij iemand die interesse heeft in het volgen van dit traject dan komen we graag in contact. Meer informatie over het zij-instroomtraject is te vinden op de volgende pagina.