Met een eigen intern cursusaanbod, het delen van kennis in netwerken, onderzoek in leerkringen en begeleiding van leerkrachten in specifieke leerlingsituaties is de GroeiAcademie is het advies-, kennis- en begeleidingscentrum van De Groeiling.

De GroeiAcademie versterkt de deskundigheid binnen de organisatie door kennis en ervaring uit te wisselen. Daarnaast heeft de Academie een aanbod aan cursussen, workshops en arrangementen, waarmee medewerkers zich verder kunnen professionaliseren.

De GroeiAcademie levert ondersteuning aan leerlingen met bijzondere behoeften en helpt scholen om de zorgstructuur te optimaliseren. Dit kan vanuit een concrete vraag rondom een leerling of vanuit de visie van een school gericht op een specifieke doelgroep. De GroeiAcademie  beschikt over orthopedagogen, onderwijsspecialisten en leerlingondersteuners.

De GroeiAcademie kent netwerken voor onder meer intern begeleiders, gedragsspecialisten, ICT-coördinatoren en opleidingscoördinatoren.

De GroeiAcademie coördineert de stages binnen de Groeiling-scholen en is verantwoordelijk voor het begeleidingstraject voor startende leerkrachten.

De GroeiAcademie staat onder leiding van Ineke van Zijl: ineke.van.zijl@degroeiling.nl